Dopoledne s labskými násaďáky

14.4.2016 Labe, Trvalý odkaz

        Po týdnu jsme se vrátili na místo činu. Oproti minulým -4°C nás přivítalo teplé ráno s 10°C a bezvětřím. Aktivita ryb byla zřejmá už při příchodu k vodě. Z větších hloubek se přesunuly do příbřežních mělčin a zdálo se, že už se předčasně začínají cejnci vytírat, přestože mají ještě cca měsíc čas.

        Po zakrmení přišla první ryba už po pár minutách a byl to karas. K matchce jsem přidal ještě jeden feeder pod strom a během deseti minut jsem zjistil, že to nebyl dobrý nápad. Zkrátka jsem neměl šanci obsluhovat oba pruty najednou. Záběr střídal záběr a několikrát jsem měl rybu na obou prutech najednou.

        Ze začátku to bylo usměvné, po chvíli mi to začlo lézt na nervy, tak jsem mačetu složil a věnoval se jen jednomu feederu. Pod stromem bylo zřejmě slušné hejno kapřích násaďáků, protože jsem jich z toho místa postupně vytáhl kolem dvaceti kusů.

        Liborovi se ze začátku dařili spíš cejni, ale i jemu pak najeli kapří dorostenci a celkem jsme pochytali na nějakých 40 kusů ryb. Na oběd jsme lov ukončili a vyrazili domů.

        Užili jsme si lov krásně...

Komentář ke článku (2)