S člunem na Labi

14.9.2014 Labe, Trvalý odkaz







        Konečně se nám s Houmim podařilo vyrazit letos poprvé spolu na vláčku. Vzali jsme sebou člun s motorem, abychom se dostali na místa, kam se ze břehu nedá. Všechny řeky, které jsme měli původně v plánu, vykazovaly takový průtok, že nebyly chytatelné a s lodí dost nebezpečné. Pouze Labe mělo zvýšenou hladinu jen o půl metru, což na takovou řeku není moc.

        V podjezí jsme na rybu nenatrefili, museli jsme níž a hledat zajímavá místa. Pár jsme jich našli a z nich vylupali dost menších okounů. Dokonce se mi podařil truman a perlín, oba na smáčka.

        Našli jsme i místo, kde se shlukovaly malé rybky u hladiny, tak jsme přezbrojili na rotačky a za chvíli jsem dostal do prutu ránu a okamžitě začal mizet vlasec přes brzdu. Nedařilo se mi několik minut rybu odlepit ode dna a tak jsme tipovali na sumce. Ryba se nakonec ode dna zvedla a po chvíli se objevila na hladině pěkně vypasená štika. Trvalo mi však ještě nějakou dobu, než se mi ji podařilo unavit a navést do rakeťáku, který pod rybou vypadal směšně. Samozřejmě, že tam vklouzla jako nic, síťka je dost hluboká. Ale musím se přiznat, že moje ULko mne mile překvapilo. Prut Jaxon Grand Virtuoso 1,95m 1-8g a třpytka 1 bez lanka není zrovna ideální rákoska na štiku, na okouny super, ale když už tam ta zubatá byla, tak mne proutek velice mile překvapil, když jsem se do něj dost opřel.

        Štika se moc fotit nechtěla, když jsem ji vyndal třpytku a snažil se ji chytit do obou rukou s cílem udělat si pěknou fotku, plácla sebou a během sekundy byla zpátky ve vodě. Přeměřil jsem potom alespoň sedačku, kde ležela a tipoval bych ji tak na 70-75cm, ale dost vysoká a vyžraná.

        Ale bylo na tom člunu dneska krásně...

Komentář ke článku (3)