Znovu na tlouště

        Kde jsem včera skončil, dnes jsem začal. Vyrazil jsem rovnou ke včerejšímu místu, vracák sice tekl trochu jinak než včera, přestože se nijak razantněji nehýbalo tento týden s vodou. Štěstí tam zkoušel jeden starší rybář na feeder, ale zoufale trhal jedno krmítko za druhým. Kamenná regulace není na feeder to pravý ořechový.

        Na dnešek jsem si vzal i červy, ale hned prozradím, že tato nástraha naprosto vyhořela. Přezbrojil jsem na rohlík a začalo tloušťový rodeo. První větší tloušť mi bohužel objel větší šutr a přeřízl vlasec nad splávkem, takže jsem musel navázat celou sestavu znovu. Čtyřgramový splávek jsem vyměnil za jednogramový, jelikož jsem oproti včerejšku stál z druhé strany a mohl jsem využít proud. 4g splávek při nahazování dělal přeci jen větší kravál a v křišťálově čisté vodě byl řetízek z olůvek jak pěst na oko. Záběry na sebe nedaly dlouho čekat a ryby braly asi hodinku takřka na hod.

        Cílem bylo vytáhnout cca deset pěkných ryb a to se podařilo. 11 tloušťů plus nějaké malé bolínky a tlouštíky. Nej tloušť měl 48cm, zbylých 10 se vešlo do rozmezí 38-46cm. Už jsem jich v životě ulovil dost, i větších, ale takový počet čtyřicátníků na jednom místě ještě nikdy.

        Takže paráda...

Komentář ke článku (5)