Výmola - nedělní plavaná na Fabráku

27.3.2011 Trvalý odkaz












        Změna času na letní se, bohužel, projevila v tom, že jsem musel na ryby vstávat o hodinu dřív. Stejně jsem ovšem přijel k vodě až před desátou ranní. Předpokládal jsem, že bude problém najít si místo, ale kupodivu nebylo u rybníka moc rybářů. Našel jsem si pěkné místo akorát pro jednoho, i když stromy za mnou trochu znemožnovaly lepší nahazování. Vzhledem k tomu, že jsem chytal nějakých 6 metrů od břehu, tak to zase takový problém nebyl.

        Jako krmení jsem tentokrát zvolil Lorpio černá plotice + Lorpio Kapr Halibut  + kukuřice + hlína + strouhanka. Nástrahou byly kombinace červ+kuku nebo hnoják+kuku. První nához a po 10 vteřinách první záběr. Cejnek malý na 3 červy. To se opakovalo každý další nához, takže jsem použil kombinaci č.1 a tím ustaly cejní záběry. Do krmení najeli líni. Vytáhl jsem dva kousky, přičemž ten druhý měl 37 cm. Jak tak šátrám v paměti, myslím, že jsem vždycky chytal líny kolem třiceti, takže tenhle by mohl být můj osobáček...

        Někdy v poledne najeli kapři a na delší dobu opanovali krmné místo. Tahal jsem jednoho za druhým, šupináče, lysáče, většinou malé dorostence, občas se objevil kapr kolem 40-45cm. Pár z nich mělo zaplísněná zranění. Přelstil jsem jich 12 kusů a jelikož nejsem kaprař, neměl jsem z toho nějak velkou radost, že se rozmanitost ryb zúžila jen na jednu.

        Rozdělal jsem tedy nové krmení, kde jsem vynechal Lorpio Kapr Halibut a opravdu kapří záběry ustaly. Znovu se začali objevovat líni, sem tam cejnek a dokonce menší amur.

        Zhruba v 16 hodin jsem ukončil lov, s celkovým počtem asi 30-40 ryb za několik hodin jsem musel být spokojen. Počasí se vydařilo, svítilo slunce a teplota byla 8 st. Vítr naštěstí moc nefoukal. Fabrák má výhodu v tom, že je z jedné strany chráněn svahem a stromy, takže tu vítr nemá šanci.

        No a příště zase někam jinam...

Průměrná známka: 1,50

Komentář ke článku (4)